Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 5 Auckland - Russell en niet naar Wangarei

Vanmorgen vroeg opgestaan en met een vriendelijke taxi naar het verhuurstation van Apollo gebracht. Na de nodige formaliteiten kon ik dan de camper instappen en wegrijden.....

Lastig, je hebt echt een hersenspoeling nodig om weg te kunnen komen. Gelukkig leer ik snel en wist ik in een paar minuten de supermarkt te bereiken. Het stuur zit rechts, de pedalen zijn hetzelfde als in Nederland, de ruitenwisser zit daar waar bij ons de richtingaanwijzer zit en de binnenspiegel zit ook hetzelfde als in Nederland, maar dan links van de bestuurdersplaats in plaats van rechts.Datzelfde geldt voorhet schakelen. Hij zit op dezelfde plek maar je moet hem wel met links bedienen en dan is het ineens heel lastig in z'n 1, z'n 2, etc te komen. Kunnen jullie mij nog volgen? Zo voelt het ongeveer de eerste minuten in een Nieuw-Zeelandse camper. Na een uurtje voelt de camper al helemaal vertrouwd. Ook de rotondes rijden gaat steeds makkelijker en wegen afslaan ook.

Na een geweldig mooie tocht bereik ik aan het einde van de middag het plaatsje Russell aan de Bay of Islands. Een oud stadje met mooie huizen. Ik besluit hier te overnachten in plaats van terug te rijden naar Wangarei. Ik vind direct een camping en na de camper te hebben geplaatst loop ik in een paar minuten het dorp in en het strand op. Erg leuk! Ook bezoek ik Pompallier, een oude boekdrukkerij uit 1842 die nog steeds gebruikt wordt. Een leuke rondleiding door een vriendelijke dame. Ik ben echt nog geen onaardige Nieuw-Zeelander tegengekomen!

Na deze wandeling door de stad keer ik terug naar de camping en maak mijn eigen maaltje klaar. Gaat allemaal prima en zo langzamerhand wordt de camper echt mijn huisje voor 18 dagen.

PSDe foto's komen later, lukt hier even niet helaas...

cor

Ik begrijp dat rijden niet al te makkelijk is, maar darr wordt hier in Nederland ook aangedacht:
("Bewaking voor Vreewijk"). Veel plezier daar aan de andere kant van de bol.
ps: het is hier weer wit.

Sander

Kan je helemaal volgen.. Ik herken het helemaal dat geklooi met zo'n logge camper aan de verkeerde kant van de weg. Het went snel gelukkig!

Ik heb nog wat NZ tips:
(1) Voor het geval je nog terugkomt in Auckland is het eiland Waiheke leuk om naar toe gaan. Doet heel mediterraan aan en je kan er leuk wandelen langs de kustlijn vanaf het haventje.
(2) Wijntip: In NL is Riesling niet te zuipen (meestal die vieze zoete rommel van de oosterburen), in NZ is deze zeer de moeite waard.

Have fun!

Arnold

hé Lin, "links rijden" is idd wat anders, maar het lijkt me idd een mooie rit van Auckland naar Russell (langs de kust, bergen en bosrijke omgeving?). Zeker ook over 'the strand'' geflaneerd na het bezoek Pompallier?
Heel veel plezier en ik zie uit naar de foto's

gr. Arnold

Ikzelf

Dank voor de tips, Sander ( en Cor ;-) )