Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 17 Wanaka - Te Anau

Vanmorgen nam ik afscheid van Wanaka. Het eerste deel van de tocht ging naar Queenstown. Een enorm toeristische plaats, maar ook best heel gezellig. Je kunt hier van alles doen, zoals bungee jumpen, met een jet boot varen en ook gewoon rustig een lekkere zoete muffin met een kop koffie op een terras drinken in een leuk winkelstraatje. Muffins hebben ze hier erg veel, vaak met van alles erin als appel, kaneel, vanille, maar ook ham, ei, kaas, uien, je verzint het maar. Na wat te hebben rondgewandeld in de stad ben ik met een gondel 400 meter opgestegen (was erg steil). Van bovenaf was het uitzicht prachtig over Queenstown, het meer en de bergen eromheen.

Aan het begin van de middag ben ik hiervandaan vertrokken naar Te Anau. De route van Wanaka naar Queenstown was weer erg mooi, het eerste stuk vanauit Queenstown ook. Het laatste stuk naar Te Anau was wat minder spectaculair.

Tenslotte ben ik dus in Te Anau aangekomen op een kleine knusse camping aan het water en heel dicht in het centrum, dat overigens niet heel veel voorstelt maar alles heeft wat je nodig hebt. Morgenvroeg staat een dagtocht naar de Milford Sound op het programma.

Hennie en Jan

Muffins?!!!!!!! Ik kom morgen ook. Maar doe maar niet die met ham en zo.