Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 19 Te Anau - Curio Bay

Heeft er nog iemand interesse in 4 rollen ongebruikt toiletpapier? Gratis af te halen in mijn campertje.

Het zit namelijk zo: bij het ophalen van de camper wees men eerst de weg naar de supermarkt om de hoek. Ik daar dus ook heen en wat sla je als eerste in als je gaat kamperen? Juist ja, toiletpapier. Nu blijkt dat alle campings hier voorzien zijn van veel schone faciliteiten. Overal vind je wc's met volop papier, wastafels met zeep en fohn. Keukens zijn voorzien van gas of kookplaten, magnetrons, koelkasten en barbecues. Dan heb je vaak (niet altijd) een tv ruimte, een wasserette, internetmogelijkheden en een spelletjesruimte en speeltuin. Soms een zwembadje met of zonder een spa (whirlpool). Daarnaast zijn hier veel openbare toiletten en die zijn ook altijd voorzien van toiletpapier, zeep en een handendroger. Kortom: wc papier heb ik over!

Dan nog wat over de dag van vandaag. Vanuit Te Anau nam ik de Southern Scenic Highway richting Invercargill. Op zich best een mooie route, maar niet de allermooiste tot nu toe. Bij Clifden was een bruin (toeristisch) bordje met Clifden Suspension Bridge. Die was heel leuk, een 110 jaar oude hangbrug. De dorpen Tuatapere en Riverton boden helaas geen gezellige koffietenten. In Invercargill heb ik dan maar gelunched, verder was daar niet veel. Dus snel door naar de Catlins, waar ik in Curio Bay naar de camping ben gegaan die Sander mij heeft getipt (dank daarvoor). Een eenvoudige camping zonder internet, zonder mobiel bereik, maar gelegen aan een baai die erg mooi is en voorzien van zeehonden. Deze lieten zich ruim zien, ook op de camping zelf. Een mooie afsluiting van deze dag.

Marjan Klok

Ik heb wel toiletpapier nodig hoor! In de hostels hier in Chili grijp je af en toe mis...

Groetjes van Marjan vanaf de andere kant van de oceaan.
(marjanklokdeel2.reismee.nl)