Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 23 Christchurch

Vanmorgen niet in alle vroegte naar de bushalte gelopen voor een bus richting het centrum van Christchurch. Dat liep volgens plan, moest wel een half uur wachten, maar ik ben in de stad terecht gekomen. Allereerst maar eens met de oude tram voor een toeristische rondleiding en een eerste kennismaking. Dat was op zich al erg leuk. Oude tram, oude chauffeur en door oude straten. Bijna aan het einde in de Regentstreet kon ik de verleiding van een kop koffie niet weerstaan en stapte uit. Je kunt met een dagkaart de hele dag (en morgen) in- en uitstappen waar je wilt. Toen weer verder en bij het opstappunt aan de Cathedral square ben ik weer uitgestapt.

Bij binnenkomst van de toeristeninfo stond een bord met een tsunami waarschuwing als gevolg van de aardbeving in Chili. Dat is wel even schrikken. Afgeraden wordt naar het strand te gaan en verschillende tours zijn afgelast. Meer heb ik er nog niet van meegekregen en naar het strand was ik toch al niet van plan te gaan.

Ik besloot een stuk te wandelen. Langs winkeltjes, langs de zondagsmarkt en over de rivier de Avon. Ik kwam uit bij de botanische tuin en daar deed ik een guided tour door het park. Ook heel leuk, je hoort verschillende dingen over de planten en de vele boomsoorten die hier groeien.

Vanuit de botanische tuin ben ik weer een stukje met de tram gereden en heb vervolgens een late lunch genuttigd. Nu hier in het internetcafe ga ik zo proberen in te checken voor mijn vlucht naar Sydney morgenmiddag.

Peter & Tilly

Nou Linda bedankt voor de guided tour door Nieuw Zeeland. Wij zijn een stuk meer te weten gekomen over het land. Kunnen ons voorstellen dat je heel erg genoten hebt, maar nu op naar deel 2 van de reis. Wij wensen je een goede vlucht en wachten op je volgende verslag vanuit Australie.

Marjan

Mooie foto´s, maar ik mis die ´ene ´ met Linda aan de koffie :-)