Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 25 Sydney

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een geweldige dag heb hier in Sydney. Vanmorgen was ik al vroeg wakker (kleine jetlag?) en om half 9 vertrok ik te voet vanaf mijn hotel in de richting van Mrs Macquiries Point voor een mooi zicht op het Opera House en de Harbour Bridge. Ik was er als eerste want vlak na mij werden wat bussen geleegd op datzelfde punt.

Via de Botanische tuin, die hier nog mooier is dan in Wellington, liep ik naar het Opera House. Helemaal boven op de Harbour Bridge waren inmiddels ook wandelingen aan de gang. Na een korte pauze ben ik doorgelopen naar de Circular Quay, een haven en veel cafe's en restaurants en ferryboten. Vandaaruit richting the Rocks, een oud gedeelte van Sydney. Dat viel ietsje tegen, maar was best aardig. Bij de VVV daar wat foldermateriaal gescoord voor de komende dagen.

Via de grootste winkelstraat George Street ben ik verder gelopen, heb ik gelunched en kwam ik bij de City halte van de monorail. Daar een rondje mee gereden en bij de Darling Harbour uitgestapt. Daar weer wat rondgelopen en een tourtje met een treintje gemaakt door de haven. Vervolgens ben ik de voetgangers en fietsersbrug overgestoken en heb ik aan de overkant nog wat gedronken en de rest van mijn route bepaald. Ik besloot richting Town Hall te lopen. Dat bleek een goede keus te zijn, want die was werkelijk prachtig. Ook de voorkant van de Victoria Building was heel mooi.

Wat nog reste was Hyde Park en tenslotte ben ik via St Mary's Cathedral terug gegaan naar Oxford street waar mijn hotel staat. Al met al heb ik zo'n 7 uur rondgeslenterd door de stad en het was elke minuut waard. Het weer was vrij redelijk, droog af en toe een zonnestraaltje en een klein druppeltje.

Ingrid

Super mooie foto's en leuke verhalen, elke dag weer een mooi moment als ik de computer aanzet :-)

Heel veel plezier in Sydney!

Ik las net op internet dat een Amerikaanse man dinsdag in Sydney de grootste sprong ooit heeft gemaakt met een Harley-Davidson - 55,99 meter. En afgelopen maandag stonden ruim 5000 personen in de kou te poseren voor een foto van Spencer Tunick op de trappen voor het Opera House in Sydney. Dus er gebeurt van alles om je heen!

Leonie en Peter

Zo te lezen heb je je wel vermaakt. Hoe is de koffie in Australie? Kon je bij het Opera House en Victoria building ook naar binnen?

Nu op naar de outback, mate!

Wel voor de zekerheid toiletrollen kopen, hoor.

Joanne

He, je bent eindelijk in Sydney aangekomen. Het is een geweldige stad he? Als ik jouw verhalen lees, heb ik weer heimwee...:-(