Dag 36 Torquay - Great Ocean Road - Warrnambool
Vandaag een dag voor een van de grootste attracties van de zuidkust van Australie: TheGreat Ocean Road. Het was weer prima weer, dus dat kon de pret alvast niet drukken. Het eerste stuk tot aan Lorne was ik al een keer of veel gestopt om van het uitzicht te genieten. In Lorne maakte ik een tussenstop voor wat versnaperingen en een plaspauze. In dit tempo had ik in 2 uur tijd al 75 kilometer afgelegd.
Tijdens een paar fotostops raakte ik met steeds hetzelfde stel in gesprek, een echtpaar uit Brisbane die even was komen overvliegen voor een dagje Ocean Road. Heel gezellig. In het Great Otway park sloeg ik af naar de Lighthouse. Dat bleek een wat uitgebreider gebied te zijn met onder andere dus een oude vuurtoren uit 1840 met prachtig zicht van boven af op de kust. Ook was er een oud telegraaf gebouw dat ook dienst heeft gedaan als school en als woonhuis, al naar gelang in de loop der tijd behoefte aan was.
Op de heen en terugweg naar deze vuurtoren zaten heel wat koala's in de bomen. Erg leuk en schattig om te zien. Ze waren wat slaperig, maar dat schijnt normaal te zijn als je 20 uur per dag slaapt. Het is heel leuk die beestjes te zien zonder er entreegeld voor te betalen...;-)
Een wat saaier stuk en een hoop bochten verder kwam het Port Campell National Park in zicht met de hoofdattractie de 12 apostelen, volgens de beschrijving zouden daar nu nog 11 van over zijn. Prachtig gezicht en best druk. Verderop was de Arch, een mooie boog van rots in het water en nog weer een stukje verder de London Bridge. Een brug die is afgebroken door wind en water. De bruine borden erna heb ik links en rechts laten liggen en ben doorgereden naar een camping in Warrnambool waar ik de een na laatste plek kreeg.
Het was een prachtige dag met alleen maar zon en prachtige natuur.