Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 41 Kangaroo Island - Goolwa

Het was gelukt om een boot later te nemen vandaag en dus kon ik nog 2 uur extra genieten van Kangaroo Island. Toch vertrok ik op tijd naar de Seal Bay. Het laatste stuk van de weg ernaar toe zaten heel veel kangaroes op de weg. Ze komen 's ochtends vroeg daar naar toe om van het water te drinken dat op het asfalt ligt.

Bij de Seal Bay aangekomen kon ik met de tour over het strand mee van 9.45 uur. Het was erg rustig, deze groep telde precies 3 mensen en de gids. Met de gids kon je het strand op en tussen de zeehonden door lopen. Wel enige afstand bewaren uiteraard. Ook vertelde de gids het een en ander over de zeehonden die er leven. Het was erg leuk. Sommigen lagen te slapen, anderen waren aan het spelen of aan het drinken bij de moeder.

Kangaroo Island is ruim twee jaar geleden ook door bosbranden getroffen. Delen van het Flinders Chase national park zijn dan ook nog altijd gesloten voor publiek om de natuur te laten genezen.

Na dit bezoekje reed ik naar het plaatsje Penneshaw met de gedachte daar wat te kunnen eten en drinken. Dat lukte er niet, maar ik heb de tijd doorgebracht met de voorgaande twee verhalen op het internet te zetten. Niet veel later was het al tijd om naar de boot te gaan. Deze vertrok weer uim op tijd en nog geen uur later zat ik al weer op de weg in de richting van Goolwa. Ik besloot ik Goolwa te blijven voor de overnachting. Dat was erg leuk, een heel vriendelijke camping.