Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 55 Cairns - Great Barrier Reef - Cairns

Het weer zat helaas erg tegen, veel regen maar dat maakt onder water weinig uit.

Weer vroeg op vanmorgen om om 8 uur in de haven te zijn om in te checken voor de boottocht naar een deel van het Great Barrier Reef. Tegen 9-en was iedereen aan boord en konden we vertrekken. Een vrij grote boot, niet al te veel passagiers en een leuke crew. Na bijna anderhalf uur varen kwamen we bij een groot ponton waar we aanlegden. Vanaf dat moment kon je tot een uur of 3 op en af de boot op en af het ponton. Het waaide flink waardoor de tocht vrij heftig was. Veel mensen waren zeeziek geworden en dat werd de eerste uren aan het ponton niet heel erg veel beter.

Vanaf het ponton kon je met een trap naar beneden om in het water te kijken. Verder kon je met een soort van onderwaterboot een tochtje maken van een half uur om het rif te bekijken. Beiden heel leuk, maar de grootste attractie was natuurlijk het snorkelen (en evt duiken als je dat zou willen, zelfs een helicoptervlucht behoorde tot de mogelijkheden, tegen extra betaling).

Ik ging voor het snorkelen. Een geweldige ervaring. Het rif is onder water erg mooi, er zwemmen heel veel vissen om je heen en onder je door. Het rif is groot en bestaat uit allerlei kleuren en vormen. Ik had een onderwatercamera gekocht en daar heb ik 27 foto's mee gemaakt. Deze foto's zijn analoog en zullen ontwikkeld en op cd gezet moeten worden. Na de lunch ben ik weer een rondje gaan snorkelen en het was weer geweldig. Bijkomstigheid was dat het in het water warmer was dan erbuiten. Toen vond ik het wel welletjes, heb me omgekleed en ben binnen gaan zittenmet een kopje thee, een boek en op de tv schermen werden films vertoond, waaronder (hoe kan het anders) Nemo en daarna Bean.

De terugreis ging heel vlotjes, de golven waren in de loop van de middag gaan liggen en dat maakte het voor iedereen een stuk prettiger om aan boord te vertoeven. Inmiddels heb ik hier in het internetcafe mijzelf voor de terugvluchten ingechecked en ga ik straks weer ergens een hapje eten ter afsluiting van een geweldige reis.

Peter & Tilly

Wat een geweldig toetje van zo`n mooie reis.
Een goede terugvlucht gewenst en tot ziens