Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 8 - Taupo en Tongario National Park (beetje dan)

Een druilerige en winderige dag vandaag. De dagtocht die ik vandaag van plan was te maken kon niet door gaan vanwege het slechte weer. Alternatieven genoeg en één van de tips die ik bij de receptie van de camping kreeg was een kleinere tocht rond een meertje in het lager gelegen deel van het Tongario National Park.

Het was makkelijk te vinden, ook zonder Truus die vandaag een vrije dag heeft gekregen. Ik had namelijk een mooi kaartje gekregen van de dame aan de receptie en daarmee was de start van de wandeling heel goed te vinden.

De wandeling begon droog met een flink stuk klimmen. Daarna kwam ik bij een tweesprong waar je moest kiezen links of rechtsom het meer te wandelen. Ik koos rechtsaf te gaan. Maar dat had net zo goed links kunnen zijn aangezien deze keus op niets is gebaseerd. De wandeling was af en toe nattig maar wel erg de moeite waard, het is een fantastisch mooi gebied en voor een dag als vandaag dus een prima alternatief.

Na de wandeling ben ik een stukje verder gereden waardoor ik nog wat van dit nationale park kon zien en in Taupo ben ik vervolgens door het stadje gaan wandelen en lunchen. Hier is ook een heel prima internetgelegenheid, veel computers, redelijk snelle verbindingen en ik kan er eindelijk weer eens foto's uploaden, helaas enkele die weigeren dienst, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik ga nu op weg terug naar de camping, mijn eigen stekje weer op zoeken en onderweg nog weer wat inkopen doen voor het avondmaal.

Dank voor alle leuke reacties!

Hennie en Jan

Wij hadden linksom gegaan............
Foto's zijn mooi. Mooi land.
Ben je al goeie maatjes met je camper?

Joanne

Hallo Linda, zo te zien heb je 't erg naar je zin daar, alleen jammer dat 't weer niet altijd meewerkt..:-( Je hebt wel al enorme afstanden afgelegd zeg met het "bestelbusje" van je:-)
Wat slim van je om een kaart te plaatsen bij je verhalen, heb tenminste een beeld waar je ongeveer bent. En die helikoptervlucht lijkt me echt supergaaf!!!! Geniet van je reis, ben benieuwd naar je nieuwe serie verhalen en foto's.....