Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 10 Wanganui - Wellington ( - Lower Hutt)

Vanmorgen begon erg regenachtig. Maar met een camper zit je binnen ook heel relaxed aan het ontbijt.

Ik reed al vroeg de camping af om al voor het middaguur in Wellington aan te komen. Daar kostte het erg veel moeite om een geschikte parkeerplaats te vinden voor de bijna 3 meter hoge 'bestelbus'. Het lukte uiteindelijk aan de haven, en redelijk in het centrum ook nog. Wellington is niet een heel bijzondere stad. Veel winkelstraten en winkelstraten. Ik ben mijn stadswandeling begonnen bij de tourist information. Ik kon daar heel wat folders meenemen voor de komende dagen ook en van Wellington zelf.

Mijn reisgids gaf echter ook een aardige wandeling aan en die besloot ik te gaan volgen min of meer. Uit het centrum nam ik de cable tram naar boven (122 meter in een paar minuten). Je hebt daar een heel mooi uitzicht over de stad. Boven was ook een heel klein museum over de oude cable tram wat wel geinig was om te zien. Daarna liep ik de botanische tuin door. Een aangegeven route leidde dwars door deze tuin heen naar beneden en kwam uit bij een mooie rozentuin. Daar heb ik wat gedronken op een terras en vervolgde mijn tocht over een begraafplaats heen. Daar was ook een leuk zicht op het oude deel van de stad. Uiteindelijk kwam ik weer in het centrum aan en heb ik nog een bezoek gebracht aan de St Pauls. Een oude helemaal van hout gemaakt kerkje. Leuk als afsluiting van mijn dagje Wellington.

De camping waar ik nu ben, ligt buiten Wellington in een gehucht dat Lower Hutt heet. De locatie is verschrikkelijk. Het ligt ergens midden in een bedrijvengebied. De plek die ik heb is wel erg leuk, knus en groen. Morgenochtend vaar ik naar het zuidereiland en de haven ligt hier niet ver vandaan.

Sander

Boottochtje door Queen Charlotte Sound is echt heel mooi! Wat wordt globaal de route door het Zuidereiland? Dan kan ik de tips van te voren geven ipv achteraf... (tip 1: zwemmen met dolfijnen in Kaikoura, tip 2: winetour by bike in Blenheim)

Mooie foto's! (feest van herkenning)