Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 12 Abel Tasman National Park

Gisteren was het ook wat betreft het weer een prachtige dag, je kon gisteravond nog heel lang buiten zitten zonder trui aan te hoeven trekken.

Vandaag was het weer wat minder. Vanmorgen al om 8 uur stonden heel wat medecampinggasten en ik klaar voor de bus naar Kaiteriteri. De rit duurde slechts een half uurtje en al snel daarna werdenook de boten aangemeerd aan het strand. 9 uur precies voeren we weg richting het noorden. De boot deed in 2 1/2 uur tijd verschillende prachtige baaien met veelal zandstranden aan. Ook hielden we stil bij rotsen waar zeehonden en hun jongen zaten en rondzwommen. Erg leuk om te zien. Nadat we de meest noordelijke baai hadden bezocht voer de boot (flinke speedboot, catamaranachtig) weer terug langs alle baaien en ik stapte uit in Barks Bay.

Daarvandaan wandelde ik (en met mij vele anderen, die je om de een of andere reden toch haast niet meer tegenkomt langs hetwandelpad van 7 kilometer) naar de Torrent Bay, een prachtige wandeling door het Abel Tasman Nationaal Park. Op een gegeven moment een enorm smalle en beweeglijke hangbrug over.... spannend maar wel heel leuk. Uiteindelijk kwam ik na 2 uur aan in Torrent Bay en was het inmiddels ook gaan regenen, niet hard, maar wel aanhoudend. Om 3 uur kwam de boot al aan. Ik stond op de juiste plek en kon met droge voeten aan boord komen. Een stel anderen waren een eind verder blijven hangen en hadden niet door dat dit al deboot van half 4 was. Helaas,zij moesten even verderop (omdat de boot daar niet meer goed aan de kant kon komen vanwegen de ondiepte) met hele natten voeten (en broeken) aan boord komen. De rit terug ging heel snel en aansluitendbracht het busje eenieder terug naarde camping. Ik had zin om uiteten te gaan en in het dorp was dat prima mogelijk.

Weer een mooie dag, alleen een beetje jammer van het weer...

PS Paar foto's kunnen plaatsen, daarna hield hij het voor gezien.... probeer het later nog om wat meer foto's van vandaag erbij te zetten...!

Peter & Tilly

Je kan wel zien dat je heel wat mooie dingen tegenkomt onderweg. Wij kunnen zo ook een beetje meegenieten van het landschap van Nieuw Zeeland. Hoe is het eten daar eigenlijk? Veel vis of toch ook gewoon vlees? Jammer dat de zon niet blijft schijnen, maar als het maar niet lang blijft regenen.
Kijken uit naar je verhalen!

Ben en cok Heemskerk

Hallo Linda.

Bedankt voor je kaart ,we zien dat je het erg goed gaat en dat je veel onderweg beleeft
Met je verjaardag horen we wel de verhalen over de totale reis en wij wensen jou nog en hele fijne vakantie tie

Groetjes Cok en Ben