Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 15 Franz Josef - Wanaka

Vandaag een dag die vast en zeker zal eindigen in mijn top 10. De zon schijnt uit volle borst, het is dik in de 20 graden en de lucht is bijna strak blauw. Dat is niet om jullie jaloers te maken, maar om een beeld te schetsen van mijn dag van vandaag.

Vanmorgen reed ik eerst naar Fox Glacier. Daar dronk ik een kop koffie, tanken bleek niet nodig want er hoeven 'maar' 120 kilometers te worden overbrugd naar het volgende tankstation.

Helaas miste ik de afslag naar de Fox Glaciers, maar besloot niet te keren op een weg waar het zowat zelfmoord is om dat wel te willen. Al snel was ik deze misser vergeten, want ik kwam weer op een weg langs prachtige uitzichten op zee. Na de eerste 120 kilometer kwam ik in Haast inderdaad een benzinepomp tegen. Na daar getankt te hebben vervolgde ik mijn weg richting en door het Nationaal Park Mt Aspiring. Was Abel Tasman al de moeite waard, dit was mogelijk nog prachtiger!

Ik ben verschillende keren gestopt onderweg. Een keer bij een mooi uitzicht op de bergen, daarna bij de Thunder Creek waterval. Erg leuk om te zien met mooi blauw water. Verderop was een brug met ook weer mooie zichten op snel stromend water door een rivier van keien. Weer een stukje verder werden de Blue Pools aangekondigd. Ook daar dus weer gestopt en na een half uur lopen kwam ik inderdaad bij water uit. Niet zo mooi als de naam deed vermoeden, maar absoluut de wandeling waard.

Tenslotte reed ik het nationale park weer uit en kwam ik op de weg langs de Lakes Wanaka en Hawea. Ook weer waanzinnig mooi. Aan het einde van de middag bereikte ik het plaatsje Wanaka en hier blijf ik 2 nachten op de gelijknamige camping staan. Deze ligt vrij hoog en heeft uitzicht op het Lake Wanaka.

PS Helaas na 2 foto's weer problemen met de upload.... jullie houden er dus nog weer een paar tegoed!