Dag 30 Eden - Lakes Entrance
Op advies van de vvv in Eden heb ik mijn plannen ietwat aangepast. Vanmorgen vroeg ben ik eerst nog even verderop in Eden gaan kijken naar een uitzichtpunt. Erg leuk, helaas slecht weer wat het uitzicht wat troosteloos maakte. Ook de winkeltjes waren dicht omdat het zondag is vandaag en dus ben ik na een korte stop doorgereden over de Princes Highway.
Bij het Ben Boyd National Park geldt eigenlijk hetzelfde, leuk maar met het trieste weer niet de moeite waard om uit te stappen. In Cann River was het weer flink opgeklaard en heb ik in de stralende zon (de enige glimp van vandaag) mijn heerlijk kopje koffie gedronken.
Vlak voor het plaatsje Cabbage Creek werd weer eens een tourist drive aangeboden en na een blik op de kaart besloot ik deze te volgen. Het was absoluut de moeite waard. Aan het einde van de weg kwam ik bij Cape Conran, een heel mooi strand met weer veel rotsen in zee, prachtig weer. De rest van de weg was ook mooi en in Marlo maakte ik nog een korte fotostop.
In Obrost nam ik weer een kijkje in de vvv (was een tip die ik kreeg) en daar vertrok ik weer met een soort van camping en reisbrochure van de staat Victoria, waar ik nu dus ben. Heel handige documentatie. Het laatste stuk reed ik met weer flinke buien naar Lakes Entrance. Daar even gelunched voor ik mij op de camping van mijn keuze heb aangemeld. Een leuke camping, wel druk met kinderen omdat hier in het dorphet Life Saving Championship gaande is. Het is een lang weekend hier met morgen een of andere feestdag. Het was inmiddels weer droog en ik ben nog een stukje gaan wandelen door het dorp en's avonds in de lokale pizzeria heerlijk gegeten.
Rondom Melbourne is veel noodweer geweest, tot nu toe heb ik er niet veel van gemerkt, maar de vooruitzichten maken nog altijd melding van waarschuwingen voor Thunderstorms. Ik wacht het morgen af en beslis dan welke kant ik verder op ga, een stuk het binnenland en de bergen inof verder langs de kust.