Linda in Nieuw-Zeeland en Australië

Dag 33 Toora - Wilsons Proms - Philip Island

Een prachtige dag vandaag. Het begon vanmorgen in Wilsons Promontory National Park. Een van de vele nationale parken die Australie rijk is. Ik had nog geen idee wat me te wachten stond, dus ik besloot als eerste maar eens door te rijden naar het eindpunt, Tidal River. Daar wat gedronken en vervolgens naar een strand gelopen. Was een heel mooi strand en heel Tidal River lijkt te bestaan uit 1 groot kampeerterrein. Vervolgens besloot ik een easy wandeling te doen van 1,5 kilometer. Die was ook erg leuk. Aan het eind ervan kwam ik bij een voetbrug met rotsen in de vorm van een walviskop. Over de brug stonden weer wat wandelingen aangegeven en ik besloot linksaf te gaan richting Pillar Point. Omdat ik niet had verwacht hier al wat langer te kunnen rondwandelen, was ik slecht voorbereid. Geen petje mee, geen zonnebril mee, geen zonnebrandcreme en het ergst nog van alles, geen videocamera. Met alleen een fototas op de rug liep ik verder en verder en het was prachtig. De wandelingen zijn hier eenvoudig. Een pad die je volgt en dan kom je vanzelf bij een eindpunt uit. Halverwege kwam ik een heel vriendelijk stel tegen uit Melbourne die me wezen op een uitzichtpunt net om de hoek waar ik ze tegen kwam. Bleek het uitzicht op Squeaky Beach te zijn. Prachtig weer. Toen ik ruim 1 1/2 uur later terug was bij de auto, gebruikte ik nog de lunch en rond half 2 vertrok ik uit dit prachtige natuurgebied.

Het volgende doel was Philip Island, bekend vooral om de Pinguin Parade. Ik was er einde van de middag enhad nog tijd om ook het Koala Conservation Centre te bezoeken. Heel leuk, er waren enkele koala's heel goed te zien. Op de camping terug kon ik snel nog wat eten voordat ik naar de Pinguin Parade zou gaan. Ik kan wel zeggen dat dat een heel aparte voorstelling is.

Het is een enorm bezoekerscentrum inclusief een aftelscherm met de minuten tot het moment dat de beestjes verwacht worden. Rond 19.15 uur gaan de deuren open en zoekt iedereen een plekje op de tribunens aan het strand en dan is hetwachten, wachten enwachten. Ik kreeg er de slappe lach van, van de hele vertoning. Zullen ze echt komen en waar komen ze vandaan? Weten ze dat we allemaal op ze zitten te wachten en ga zo nog maar even door. Ze werden vandaag om 19.57 uur verwacht, maar uiteindelijk na een heel lange zit, kwamen om 20.18 uur de eerste blauwe pinguins inderdaad uit zee het strand op waggelen. Ze gaan in een rijtje staan totdat er een zegt rennen en dan rennen ze hetstrand over het duin in. Soms vallen ze om door de golven of besluiten ze en masse terug in zee te gaan. Ja, het is echt waar wat ik hier schrijf en ik neem jullie echt niet in de maling.

Na een tijdje had ik het wel gezien en op de terugweg over de paden en loopbruggen zie je her en der de beestjes in het duin zitten en kun je ze heel goed zien van dichterbij. Helaas mochten er geen foto's worden gemaakt omdat dat de pinguins schade oplevert. Bij het verlaten van het parkeerterrein moest je nog even goed onder de auto kijken of er niet per ongeluk nog eentje onder zat. Net buiten het parkeerterrein zat nog een kangaroe in de berm en bij het binnen rijden van de camping zag ik daar ook nog een aan de kant zitten.

Mijn dag was volmaakt....;)

Peter en Leonie

Geweldig! Lijkt een beetje op Stamgasten...