Dag 45 Hawker - Wilpena - Hawker
Vandaag een relaxed dagje. In de loop van de ochtend ben ik vertrokken naar Flinders Ranges National Park. Bij de entree dit keer geen loket maar self service. Je pakt een envelop, vult je kenteken en het te betalen bedrag in, stopt het geld in de envelop en de envelop in een klein boxje. De andere helft van de envelop plak je op de vooruit als 'bewijs' van betaling van de de entree voor het park.
Aan het einde van de geasfalteerde weg ligt Wilpena. Daar is een aardig informatiecentrum en een winkeltje cq cafeetje. Vanaf dit punt zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Ik koos er 1 van ca 2 uur naar Hill's Homestead. Een leuke wandeling met wat informatieborden onderweg. Aan het eind ben ik nog een stukje naar een uitzichtpunt geklommen om de toch wel wat aparte omgeving van een hoger punt te aanschouwen.
Op de heen en de terugweg kwam ik nog wat vriendelijk ogende kangaroes op het pad tegen die mij net zo nieuwsgierig aankeken als ik hen. Het gebied ligt in een soort natuurlijk amfitheater van bergen. Helaas is die aparte vorm vanaf de grond niet te zien, wel vanuit de lucht.
Terug in Hawker heb ik nog even geinternet. Terug op de camping bleek het een stuk 'drukker' dan gisteren te zijn. Wel een stuk gezelliger dus ook.